Kennel Namahu's on pienimuotoinen kotikenneli Pohjois-Pohjanmaalla, Pudasjärven syrjäseudulla. Täällä maalla, jos missä, on eläinten kanssa hyvä asustaa. Iso ja rauhallinen pihapiiri tarjoavat laumanvartijoille tilaa toteuttaa rodunomaisia taipumuksiaan oman perheen, lauman sekä kodin vahtina


Kokonaisuudessaan perheeseemme kuuluu minun ja mieheni lisäksi kaksi teini-ikäistä lasta, koiralaumamme, kaksi kissaa sekä lemmikkikani. Näyttelyissä minut näkeekin useimmiten tyttäreni Saanan kanssa.


Koko elämäni olen viettänyt koirien parissa. Mieheni kanssa ensimmäisen yhteisen koiramme saimme vuonna 1994: Rottweiler uros, Niksulan Älynväläys, eli tutummin Hero, joka täytti sydämemme ja aikamme täydellisesti siitä eteenpäin. Hero oli hirmu aktiivinen ja vilkas koira. Ja siinä mielessä erittäin hyvä opettaja meille kaikille. Hero ei ollut kuitenkaan mitenkään terve koira, pienestä pitäen vaivasi aina joku paikka ja kaksivuotiaana leikattiin ensimmäinen kasvainkin pois. Ja niitä tuli sitten enemmänkin. Virtaa olisi riittänyt niin paljon kuin vain mahdollista, vanhoille päiville asti. Keho vain ei kestänyt enää, vaikka mieli olisi liitänyt linnun lailla. Hero pääsi viimeiselle leposijalleen huhtikuussa 2003.Vaikka sydämeni sykki, ja tulee aina sykkimään, Rottweilereille, aloimme tutkimaan toisia rotuja. Hakusessa oli säänkestävä ja itsenäinen vahti, joihin Tiibetinmastiffi sopi täydellisesti. 2 vuotta odotimme "sitä oikeaa", kunnes 2003 perheeseemme saapui tiibetinmastiffi-uros: Tejakes Namahu, "Arttu". Rakkaus rotuun leimahti. eikä tuo roihu ole vielä tänä päivänäkään hellittänyt.

Kasvattajakussin suoritin -03, ja Kennelnimi "Namahu's" perustettiin -04. Namahu on toinen nimi tiibettiläiselle järvelle (Nam Tso), Ensimmäinen pentue syntyi vuonna -09. Meillä jalostustyö riippuu paljon siitä millaisia koirat on ja onko heistä suvun jatkamiseen luonteensa, terveytensä ja ulkomuotonsa puolesta.

Tavoitteemme kasvattajana on kasvattaa terveitä, rodunomaisia koiria ja erityisesti erinomaisia perheenjäseniä – Jokainen koira ansaitsee hyvän elämän!

Meillä kasvatetaan koirat ensisijaisesti kotikoiriksi. Harrastusten ja työtehtävien tulee mielestäni tulla "lisänä", koiran itsensä ominaisuuksien mukaan. Minulle riittää, kun koirani ovat terveitä ja "loistavat" siinä, mihin ne opetetaan.